Bank Probationary Officer GK Sample Paper

Bank Probationary Officer GK Sample Paper
1. India test-fired Agni III on—
(A) May 15, 2008
(B) May 17, 2008
(C) May 20, 2008
(D) May 7, 2008
2. Which one of the following countries is not included in the elite club which India joined after its successful test firing of Agni III—
(A) Russia
(B) U.S.A.
(C) U.K.
(D) France
3. M. Natrajan is—
(A) Scientific Advisor to the Defence Minister
(B) Chief Controller and Programme Director of Agni Missile System
(C) Scientific Advisor to the Prime Minister
(D) None of the above
4. Currently which one of the following organizations is celebrating its golden jubilee (year) ?
(A) ISRO
(B) CBI
(C) DRDO
(D) NASSCOM
5. India and Malaysia held their joint naval exercise at—
(A) Andman island
(B) Nicobar island
(C) Lumut
(D) Kualalampur
6. SERB stands for—
(A) Social Enlightenment and Research Board
(B) Scientific And exampapers.info/category/engineering" title='Read more about Engineering'>Engineering Research Board
(C) Scientists’ and Engineers’ Research Board
(D) Science and exampapers.info/category/engineering" title='Read more about Engineering'>Engineering Research Board
7. CEP (Circular Error Probability) is associated with—
(A) Prithvi II
(B) Chandryan I
(C) Narco Analysis test conducted on Aarushis’ alleged murderer
(D) The finalization of Indo-US Nuclear deal
8. The country which recently announced to have its own version of Star Wars—
(A) France
(B) Japan
(C) China
(D) North Korea
9. The Indian state which, in May 2008, launched Food Security Scheme—
(A) Andhra Pradesh
(B) Chhattisgarh
(C) Tamil Nadu
(D) Jammu & Kashmir
10. The most coveted award at the 61st Cannes Film Festival was received by—
(A) ‘Hunger’
(B) Line of Passage
(C) ‘The Class’
(D) Three Monkeys
Answers
1. (D) 2. (C) 3. (A) 4. (C) 5. (C) 6. (D) 7. (A) 8. (B) 9. (B) 10. (C)

No comments:

 
Top Blogs