Linux Inter process Communication interview Questions

Linux IPC interview Questions
Please friends to contribute questions of company interviews you attended mail us cinterviews.blogspot.com@gmail.com it will be useful for our job search community.www.cinterviews.com appreciates your contribution

1. Which is true regarding pipes?
a) half duplex
b) full duplex
c) message boundaries are preserved
d) Unordered data
Ans : a
2. The persistancy of a FIFO is
a) process
b) kernel
c) file system
d) none
Ans : c
3. Advantage of FIFO over pipe is
a) related processes can communicate
b) unrelated processes can communicate
c) none
Ans : b
4. What mkfifo() creats?
a) pipe
b) unnamed pipe
c) named pipe
d) msg queue
Ans : c
5. System V IPC common attributes are
a) key
b) id
c) owner
d) all the above
Ans : d
6. Which one of the following is not system V IPC ?
a) Shared Memory
b) Semaphores
c) FIFO
d) Message Queues
Ans : c
7. Which system call is used to create Sys V message Queue.
a) msgget
b) shemget
c) semget
d) msgctl
Ans : a
8. Which is not the correct option for removing a message queue
a) ipcrm -Q
b) ipcrm -q
c) ipcrm -m
d) None
Ans : c
9. Message queues are created in
a) userspace
b) kernelspace
c) both
d) none
Ans : b
Please friends to contribute questions of company interviews you attended mail us cinterviews.blogspot.com@gmail.com it will be useful for our job search community.www.cinterviews.com appreciates your contribution

No comments:

 
Top Blogs