DESHAW Interview Written test Question and answers

DESHAW Written test Question and answers
1)What is the number of zeros of the product of the first 100 numbers ?
2)A report has 20 sheets each of 55 lines and each line consists of 65 characters. If this report is to be retyped with each sheet having 65 lines and each line of 75 characters wht will be the reduction percent in the pages ?
(a) 22.5 % (b) 35 (c) 25 (d)none
Ans: 25
3)A man driving the car at twice the speed of auto oneday he was driven car for 10 min. and car is failed. he left the car and took auto to goto the office .he spent 30 min. in the auto. what will be the time take by car to go office?
(a) 25 (b) 30 (c) 35 (d) none
Ans: 25
4)Write code for initializing one dimentional and two dimentional array in a C Program?
Ans: I am sure you know this!
5)What is the difference between AWT & Swing?
Ans: Swing is written in Pure Java
AWT components use native code and controls has OS specific look and feel
6)If a number is choosen between 100 and 999 including these numberrs what is the provbabilty that the number selected does not contain a 7 is?
Ans: 18/25 (Check once!)
7)What command is used for knowing our own computer's IP address
Ans: ifconfig - for MAC and LINUX
ipconfig for windows
8)How many no of 4x1 muxes are required for making a 16x1 mux?
Ans: Five
9)Minimum number of IP addresses requiered for a router?
Ans: Two

No comments:

 
Top Blogs